Klinikkens fremtid

 Generationsskifte 1.jan. 2023

I slutningen af oktober  kunne man læse en artikel  i Dagbladet Ringkøbing-Skjern om fremtiden for lægerne i Sundhedshus Ringkøbing.

Min praksis – alle mine patienter –  vil pr. 1. jan 2023 overgå til lægerne Nørredige, som har fundet nye lægekræfter til at hjælpe med at passe deres og mine patienter.

Lægerne Nørredige kommer til at blive en praksis med 4 læger –  Claus Kristensen og Sonja Storgaard samt 2 kvindelige læger Anne Sofie Frich og Inge Bærentsen, som blev præsenteret i weekendens avis.

Jeg er rigtig tryg ved, at mine patienter om godt et år skal passes af dygtige og engagerede læger, som arbejder ud fra samme værdier, som jeg selv altid har gjort.

Jeg kommer til at gå på pension, lidt førend jeg havde tænkt mig, men chancen skal gribes, når de unge læger er der.

Vi får nu en lang rolig periode til at forberede jer alle på overgangen til et ny lægehus, og jeg har 13 mdr. til at vænne mig til tanken om at blive pensionist ;-)

I artiklen i Dagbladet Ringkøbing-Skjern 17. oktober 2021 stod bla.:

Lægerne rykker rundt:

Generationsskifte hos Ringkøbing-læger giver plads til flere patienter

Skærmbillede 2021-12-07 kl. 17.51.05

Der er forandringer på vej i lægestanden i Ringkøbing. Fra venstre er det Inge Dahl Bærentsen, Sonja Storgaard, Birte Pedersen,  Anne Sofie Johnsen Frich og Claus Kristensen. Foto: Mikkel

I artiklen – skrevet af journalist Karina Lodberg – står bla.: 

“- I sommeren 2023 fylder jeg 67 år. Jeg kunne godt blive ved, til jeg bliver 70, men jeg er også realistisk. Det er ikke attraktivt for en ung læge at overtage min solopraksis. Da der så kom to unge læger til Nørredige, som vil købe mit ydernummer, ja, så slog jeg til, siger Birte Pedersen.

Hun skynder sig dog at understrege, at der stadig er 14 måneder, til hun takker af som praktiserende læge.

– Men vi er tidligt ude med budskabet, da der over en tid nu har været usikkerhed blandt patienterne om, hvad der skal ske med de forskellige lægepraksis den kommende tid. Nu kan vi fortælle, at mine patienter ikke skal være bekymrede. Jeg fortsætter indtil årsskiftet 2022/2023, og derefter kommer patienterne automatisk over til Lægerne Nørredige, med mindre de selv ønsker at skifte læge, siger hun.”

Om de nye unge læger : 

Gamle værdier

“Nye læger betyder ikke altid nye skikke. Hos Lægerne Nørredige holder de fast i de værdier, de har haft med, siden klinikken lå på St. Blichersvej:

– Det er det tætte forhold mellem læge og patient, det er at vi kender patienterne – de gamle familielægeværdier, siger Claus Kristensen, og Birthe Pedersen tilføjer:

– Det er også grunden til, at jeg er tryg ved at lade mine patienter gå videre her til.

For de to nye læger i huset handler hele øvelsen om kemi. Inge Dahl Bærentsen og Anne Sofie Johnsen Frich har lært hinanden at kende på studiet. De fandt tidligt ud af, at de deler værdier og gerne vil arbejde sammen, og derfor besluttede de også for længe siden, at de ville finde et sted, hvor de begge kunne arbejde.

– Jeg har været flere steder under min uddannelse, og da jeg var her forrige sommer, kunne jeg mærke, at her passede jeg godt ind. Det er noget med kemi og værdier – og så bor jeg i Vorgod, så det er også en passende afstand, siger Inge Dahl Bærentsen.

Hun nævnte stedet for Anne Sofie Johnsen Frich. Hun var også begejstret for det, og nu køber de sig begge ind i lægehuset. Her er afstanden heller ikke noget problem, da Anne Sofie Johnsen Frich bor i Ringkøbing.

– Ringkøbing har det hele. Her er børn, unge, ældre og en gensidig respekt mellem læge og patient, siger Inge Dahl Bærentsen.

– Ja, der er noget særligt ved at være læge i Vestjylland. Det er nemmere at være familielæge her, siger Anne Sofie Johnsen Frich.”